5 måter å skrive innhold med høy kvalitet på – raskt

Hver blogger ønsker å skrive svært nyttig og innsiktsfullt innhold.

Spørsmålet er – hvordan trekker jeg det av konsekvent uten at bloggen min spiser hver våken time på dagen min?

Og hvis du skriver for andre nettsteder i tillegg til å skrive for deg selv, er det enda mer press for å holde kvaliteten oppe. Enten du blir betalt i kontanter eller trafikk, kan du satse på at vertsbloggene dine teller på deg for gode innlegg – hver gang.

De kan skrive crappy innlegg på egen hånd, takk.

Det var en tid da jeg var på fristen for å levere nesten 60 blogginnlegg per måned – for det meste for betalende kunder – så jeg lærte hvordan jeg skulle gjøre det effektivt.

Jeg hadde egentlig ikke noe valg, med mindre jeg ønsket å gi opp søvn og oppvekst av barna mine.

Heldigvis er det noen enkle, universelle vaner som vil hjelpe deg med å gjøre det beste du skriver på kort tid.

Her er mine fem tips for å bli en kreativt produktiv produsent:

1. Hold alltid en bunke med gode ideer opp i ermet
Ingenting kaster bort en forfatters tid mer enn å sette seg ned for å skrive og ikke vite hva du vil si.

Hvis en tidsfrist er truende, står du bare fast i den stolen til inspirasjonen treffer. Dette er en stor tidsavbrudd. At presset til å levere en flott innleggside – akkurat nå – hemmer også kreativiteten for mange forfattere.

Forhindre dette problemet ved å skanne mange og varierte kilder til ideer.

Hold en løpende liste over mulige innholdsemner – Jeg holder styr på min med gratis WordPress Editorial Calendar plugin.

Jeg holder også nyhetsbrev og mulige overskriftskilder i en e-postmappe sammen. Med mitt råsteide materiale organisert, tar det vanligvis ikke mer enn en halv time å skanne gjennom alt og legge til nok ideer på listen min for å holde meg i uker.

Derimot kan trolling for ideer en om gangen lett forbruke utallige timer.

Planleggingen av en redaksjonell kalender hjelper deg også med å vurdere hele måneds bloggingbehov i stedet for bare å tenke på ditt neste innlegg. Dette skiftet i tankegangen bidrar til å sikre at spesielle hendelser, helligdager eller andre «tidspinner» er på din radar og ikke blir savnet.

Å tenke fremover kan hjelpe deg med å se hvordan emnene dine relaterer seg til hverandre, noe som kan skille mellom hull som flere innlegg kan fylle. Presto! Nye innlegg ideer.

Du kan også spinne relaterte innlegg i en innholdserie. Gruppering av emner hjelper skriveflyten raskere. Hvis noen bryter nyhetsoppdateringer du vil skrive på, kan du alltid flytte en annen innleggside fremover.

Nå er det langt bedre å finne deg selv uten anelse for morgendagens innlegg, og små perler av svette danner på din furrowed panne.

2. Blogg i batcher
Blogger involverer en viss mengde teknisk grunt arbeid.

Du må kanskje finne bilder, laste dem opp, skrive inn en fotokreditt, skrive alternativer og tittelkoder. Og selvfølgelig må du definitivt skrive et flott overskrift.

Det vil spare mye tid å sitte og gjøre en hel slew av disse grunnleggende oppgavene samtidig.

Nå som du planlegger fremover, kan du finne og laste opp de neste fem bildene du trenger alt i en batch, i stedet for å jakte dem ned en etter en. Få alle bildene installert på deres innlegg, selv om du ikke skriver disse oppføringene i dag.

Så når det er på tide å skrive, vil du føle at innlegget ditt allerede er halvt ferdig. Taming administrasjonen frigjør deg for å få bedre innflytelse med skriving, i stedet for å stoppe med hvert innlegg for å søke etter riktig bilde eller tinker med overskriften.

Mens du tenker i grupper, bør du vurdere å skrive flere innlegg i en sittende.

Når du skriver i stilen til bloggen din eller klientens blogg, fortsett å rulle med den tonen og slå ut flere oppføringer.

Dette er langt mer effektivt enn å skrive hvert innlegg i et separat møte, og prøver å gjenoppta den sporet neste dag eller til og med en uke senere.

3. Kjenn din kronobiologi
Hvert menneske har en annen naturlig rytme til deres kreative liv.

Noen av oss gjør pålitelig vår beste skriving før frokost, mens andre vil finne det vanskelig å skrive en sammenhengende setning til etter middagstid.

Forskere kaller denne kronologien – din naturlige, indre biologiske klokke.

Enkelt sagt, du er hardt koblet til å være mer naturlig kreativ på bestemte tider av dagen, og du er mindre strålende på andre tider.

Når det er mulig, ikke slåss biologien din. Ikke prøv å skrive i dine minst produktive tidsperioder. Det vil ta lengre tid å gjøre det samme arbeidet, og resultatene vil nok ikke være like gode.

I stedet prøver å organisere livet ditt slik at den maksimale kreative tiden din er fri for trivielle oppgaver, telefonavtaler eller twitter.

Så skriv som sint.

4. skriv fremover
En av de største truslene mot å produsere kvalitetsinnhold er tidstrykk.

Hvis du skriver innhold samme dag du trenger det, går du opp, ofrer du et av de kraftigste verktøyene for å forbedre skrivingen din: Muligheten til å lese den igjen i morgen før du klikker «send».

I hovedsak, hvis du skriver og straks legger inn, legger du ut et første utkast. Også kjent som et grovt utkast.

Dette er ikke ditt beste arbeid.

I stedet for det er frantisk og må poste med en gang, sikkerhetskopiere alle tidsfrister med minst 48 timer. Nå har du tid til å dash av et første utkast i dag, la det være alene, og se det igjen i morgen. Det nye perspektivet vil hjelpe deg med å få øye på de svake områdene, og buff dem opp (eller kutte dem) raskt, hvor du kunne plage deg selv alle Dag forsøker å presse ut utkastet på en gang.

5. Hold det enkelt.

Ofte lar forfattere blogginnleggene for lange, eller går av på flere stier og tangenter. Gode blogginnlegg er konsise og holder seg til et enkelt emne. Poser som følger et tankegang, tar også mindre tid å skrive. Overdenkende det kan kaste bort timer, og du vil ende opp med å beskjære ut de ulike observasjonene til slutt.

Få flere ideer om et emne? Del dem opp og lag en serie. Ikke prøv å kramme alt sammen i ett innlegg. Vær på vakt mot sideproblemer som vil ende opp som deadwood, uansett, og send dem over til din ideeliste instead.

Mix litt forhåndsplanlegging med tett fokuserte emner, og du vil sveiv ut bedre innhold på kort tid. Kan du til og med komme til å ta en lur. Men om deg? Hva er din favoritt tips for å sparke skrive effektivitet i høyt utstyr?

Gi oss beskjed om det i kommentarene.