Hvordan skrive dental innhold som oppfordrer din besøkende til å ringe din praksis

Du kjenner dental innhold på nettstedet ditt, kan koste deg nye pasienter hver dag i uken?

Dette er noe vi ser hver dag når vi har våre utforskende telefonsamtaler, og vi deler vår dataskjerm med tannlegen. Mesteparten av tiden er innholdet «hermetisert», duplikat innhold som ditt webmarkedsføringsfirma opprettet. Problemet er at 500 andre dental nettsteder har samme nøyaktige kjedelig informasjonskapsel som reduserer de besøkende, ikke lokker dem til å ringe.

Et buzzword i den digitale markedsføringsverdenen er Content Marketing.

Her er definisjonen av Content Marketing …

Innholds markedsføring er en strategisk markedsstrategi som fokuserer på å skape og distribuere verdifullt, relevant og konsekvent innhold for å tiltrekke seg og beholde et klart definert publikum – og til slutt å drive lønnsom kundehandling.

Kontakt oss for å planlegge en digital vurdering av innholdet ditt

Få i tankene på nettstedet ditt besøkende
Viktig: Husk at du skriver innholdet for DIN besøkende ikke for deg!

Dette er noe du trenger å omfavne så snart som mulig, og rette dette på din dental hjemmeside. Det meste av nettstedets kopi vi ser og gjennomgår, er skrevet fra tannlegenes perspektiv og hans / hennes praksis, ikke for den besøkende som nettopp har landet på nettstedet ditt for første gang.

Den nye besøkende på nettstedet, som kanske soker etter akutt tannlege oslo, ditt gjorde et spesifikt søk i google (eller de andre søkemotorene), og de leter etter svar på deres spørsmål. Hvis du ikke snakker med dem på sitt språk, og raskt svarer på spørsmålene dine i størst mulig grad, vil du miste dem, og de kommer aldri tilbake.

Dette tar en dyktighet til å virkelig forstå ønsker, ønsker og behov for din web besøkende. Lar være ekte tydelig her. De fleste mennesker ønsker ikke engang å gå til en tannlege, så deres angst og frykt er allerede på et høyt nivå.

Skriv inn innholdet med empati
Som nevnt ovenfor, ønsker folk ikke å gå til en tannlege, så når de trenger en, eller har et sterkt ønske om å forbedre sitt smil, søker de trygt på google i personvernet til deres hjem.

Empati er en kraftig tilnærming når det gjelder å koble til leseren din. Hvis du både kan svare på spørsmålene sine og vise empati, er du på vei til et high-convert dental nettsted.

I din skriving … være der med dem. Gå sammen med dem. Gi dem beskjed om at du ikke vil dømme dem når de kommer inn i din praksis. Hjelp dem til å innse at det er greit hvis de ikke har vært i tannlegen på en stund.

Svar deres tannlege spørsmål
Jeg nevnte tidlig at folk søker på internett for å få en informert beslutning. Ingen ønsker å bruke penger og føler at de har gjort en feil.

Tenk på alle tanntjenestene din praksis tilbyr, og alle spørsmålene du svarer om dem under en konsultasjon. Hver og en av disse er sin egen dental innholdsside.

Jeg vet hva du tenker …

Du har ikke tid til å skrive om alle dine tjenestesider og innhold. Jeg forstår og føler smerten din, men enten du, din stab eller en kvalifisert tekstforfatter trenger eller vil du fortsette å miste potensielle pasienter fra nettstedet ditt.

Lar deg diskutere ditt tannlege innhold – Planlegg en digital vurdering

Lengde på innhold er viktig
Det er 2 grunner for å få innholdet redone på nettstedet ditt. Først og fremst er å få nettsiden besøkende til å plukke opp telefonen og ringe din praksis (konvertere). Det andre er for google.

Du ser … du har mulighet til å bli funnet for alle dine høyinntektstjenester når noen søker etter dem på google i byen din. Vi har hatt mange kunder som landet $ 20.000 eller flere tilfeller av noen som lander på deres spesifikke tjenesteside.

Men … dette tar en felles innsats for å skape det mest verdifulle dentalinnholdet du kan, og gjør det i henhold til google retningslinjer. Gjennom mange studier har vi funnet ut at dentalinnholdssider som har 800 eller flere ord med unikt skriftlig innhold, har bedre sjanse til å rangere høyere i google.

Sett inn samtaler til handling
Dette er noe vi også ser med flertallet av dental nettsteder. Ingen call-to-action (CTA) i det hele tatt på siden!

Folk av natur er tilhenger. Du må fortelle dem hva du vil at de skal gjøre neste. Hvis du ikke gjør det, kan de ikke gjøre noe i det hele tatt.

Så tenk på dette …

Du har tatt tid (eller betalt) for å ha godt innhold skrevet, og fortalte ikke besøkende hva de skal gjøre neste. Eller enda verre, ditt tannlege nettsted viser ikke lett telefonnummeret ditt slik at de kan ringe deg.

Du må sette inn samtaler til handling gjennom hver side på nettstedet ditt. Ta med telefonnummeret ditt i hver enkelt av dem. En god tommelfingerregel er å ha en CTA etter første ledd. I midten av innholdet, og i slutten.

Viktig: Folk skummet innhold. Veldig sjelden leser noen hvert ord. Det betyr at du må kunne fange dem på ulike punkter i innholdet, slik at de vil ta den neste handlingen av å ringe.